Geschiedenis

In 1945 werd door Dhr. J.G. Elting (senior) een stukadoorsbedrijf opgericht. Samen met een compagnon werd tot 1950 gewerkt onder de naam Elting en Tjapkes Stukadoorsbedrijf. In 1950 nam Dhr. J.G. Elting (senior) over en ging zelfstandig verder onder de naam Stukadoorsbedrijf J.G. Elting

In 1954 komt de zoon in het bedrijf en wordt de naam veranderd in Stukadoorsbedrijf J.G. Elting en Zn. Op dat moment bedraagt het personeelsbestand rond de drie personen. In 1971 wordt een stukadoorsbedrijf overgenomen, wat er toe leidt dat het personeelsbestand zal uitbreiden naar 6 medewerkers. Dhr.J.G.Elting (senior) bereikt de pensioengerechtigde leeftijd en verlaat het bedrijf.

In de jaren ’80 begint Jan Elting met het stukadoorswerk en werkt bij zijn vader in het bedrijf. In 1987 neemt Jan Elting het bedrijf over van zijn vader, die door gezondheidsproblemen afscheid neemt van het bedrijf, en Jan gaat verder met het bedrijf onder de huidige naam Stukadoors- en Afbouwbedrijf Elting B.V. Mede door de overname van kleine ondernemers ontstaat er een sterke groei. Het aantal personeelsleden breidt zich uit tot ca. 20 medewerkers.

Door de sterke groei van het bedrijf wordt er in 1992 nieuw pand betrokken aan de Gaaikemadijk te Groningen. In de jaren erna wordt zowel het ISO als het VCA certificaat behaald. In 1997 verhuist het bedrijf naar de huidige bedrijfslocatie in Aduard.

Naast het stukadoorswerk worden er rond 2000 ook tegelzetters aangenomen. Naast het tradioneel stukadoorswerk biedt Stukadoors- en Afbouwbedrijf Elting B.V. dan ook tegelwerk, spackwerk en cementdekvloeren aan. Om de klant te kunnen ontzorgen wordt het gehele pakket uitgebreid met slopers, timmermannen en schilders. Op dat moment werken er zo’n 35 medewerkers bij Elting B.V.

Er worden steeds meer hulpmiddelen aangeschaft, zoals twee vrachtwagens voor het leggen van cementdekvloeren en het vervoeren van materiaal en afval. Ook zet Elting B.V. zich in voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

In 2011 wordt er een nieuw bedrijfspand op de huidige locatie gebouwd met meerdere kantoren en een grotere kantine. In 2012 wordt het nieuwe kantoorgedeelte in gebruik genomen. Vanaf 2013 werken alle medewerkers bij Elting B.V. met een op maat gemaakt systeem en tablets. In 2015 werken er 55 medewerkers bij het bedrijf.

Elting B.V.
Stukadoors en Afbouwbedrijf

Adresgegevens
Bremenweg 12
9723 TD Groningen
Tel: 050-4032383
E-mail: info@elting.nl

KvK nr. 02058129
BTW nr. 805348499